Εκχωρημένη FDA εξουσία για να ρυθμίσει τα συνθετικά προϊόντα νικοτίνης

July 1, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Εκχωρημένη FDA εξουσία για να ρυθμίσει τα συνθετικά προϊόντα νικοτίνης

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, ο Πρόεδρος Biden υπέγραψε έναν νέο νόμο που εκχωρεί την εξουσία ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) για να ρυθμίσει τα συνθετικά προϊόντα νικοτίνης ως προϊόντα καπνού.

Αυτή η νομοθεσία θα ασκήσει σημαντική επίδραση στη βιομηχανία ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ καπνών και νικοτίνης. Κατωτέρω είναι μια περίληψη των βασικών παροχών:

· Στο FDA έχουν δοθεί οι ρυθμιστικές αρχές σε όλα τα προϊόντα νικοτίνης – είτε προερχόμενος από τον καπνό είτε παραγόμενος συνθετικά.

· Η νομοθεσία θα γίνει αποτελεσματική στις 15 Απριλίου 2022.

· Τα συνθετικά προϊόντα νικοτίνης επιτρέπονται για να μείνουν στην αγορά μέχρι 30 ημέρες από την αποτελεσματική ημερομηνία της νέας νομοθεσίας (14 Μαΐου 2022). Μετά από αυτήν την ημερομηνία, τα συνθετικά προϊόντα νικοτίνης δεν επιτρέπονται για να πωληθούν εκτός αν ο κατασκευαστής κατέθεσε μια εφαρμογή προϊόντων καπνού premarket (PMTA) μέχρι τις 14 Μαΐου 2022.

· Εάν ο κατασκευαστής αρχειοθέτησε ένα PMTA μέχρι την προθεσμία στις 14 Μαΐου 2022, ένα συνθετικό προϊόν νικοτίνης μπορεί να παραμείνει στην αγορά εν αναμονή της έκβασης PMTA του για πρόσθετες 60 ημέρες (δηλ., μέχρι τις 13 Ιουλίου 2022), και μετά το προϊόν πρέπει να απομακρυθεί εκτός αν το FDA έχει εκδώσει μια μάρκετινγκ χορηγημένη διαταγή ή ασκεί τη διακριτική αρχή για να επιτρέψει στο προϊόν για να παραμείνει στην αγορά.